Община Сливен

Виолета Калайджиева /с чисто професионално битие/ представя четвъртата си поетична книга

---
11.10.2013 / 11:12

Г-жа Виолета Калайджиева, прокурор и говорител на сливенската прокуратура ще представи по Димитровден четвъртата си поетична книга. Неслучайно в заглавието на публикацията си слагаме акцент за професионалното битие, защото още помним скандалите около „поетичните” феномени в сливенската прокуратура – незабравимата Кети и колегата й Генчев.

 

Повечето от професионалните и поетични „фойерверки” на Бозукова станаха известни от страниците на „Седмица”, и не само. Наскоро тя представи в София своя нова стихосбирка, преливаща от нежни любовни тръпки и сантименти в пълен дисонанс с потресните й прокурорски изяви. Ако някой се сети поне за един неин стих, ще е истинско чудо.

 

Преживялата тежът пътен инцидент преди време, в който загинаха двама нейни колеги, г-жа Калайджиева ще бъде представена на 17 октомври с новата си книга „Жадна съм за слънце и бунт” от столичната поетеса Мирела Иванова.

От местна медия научаваме, че пише стихове още от 9-годишна, публикувала е свои стихове в „Сливенско дело”, „Пламък” и пр. и е включена в „Антология на българските поети”. Досегашните й поетически книги са „Сърцето на водата”, „Обувки от вятър” и „Брегове и разпятия”.

„Седмица” пожелава на диалогичната и всякога добронамерена г-жа Калайджиева здраве и нови творчески успехи.

 

Георги Вл. ПОПОВ

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев