Община Сливен

„Загоре пее 2013” в Нова Загора

---
07.10.2013 / 10:10

За единадесета поредна година „Загоре пее” събра ентусиазираните самодейци от пенсионерските клубове в общината. Тази година надпяването бе под патронажа на Галя Захариева – народен представител в 42-то Народно събрание.

Празникът бе открит от Христо Димитров – председател на „Съюз на пенсионерите 2004”, който приветства всички участници и гости и им пожела много настроение и усмивки. Той представи и официалните гости - Галя Захариева – народен представител в 42-то Народно събрание, Светла Стоянова – зам. кмет на Община Нова Загора и Веселина Трънова – секретар на Общината.

 

Галя Захариева пожела на всички много здраве и успешно представяне в традиционния фолклорен форум, на който всяка година си дават среща хората от третата възраст в общината. Тя отбеляза, че за нея е чест и удоволствие да бъде заедно с тях на този празник, като подчерта: „Аз не се чувствам като ваш гост, аз съм си у дома!”

Светла Стоянова поздрави възрастните хора за бодрия дух и желанието, с което винаги се включват в празничните прояви по повод Петковден.

В настоящето издание на „Загоре пее” участваха двадесет и шест състава и десетки индивидуални изпълнители, които се раздадоха на сцената на НЧ „Диньо П.Сивков – 1870”. През целия ден участниците радваха почитателите и ценителите на българската народна песен със своите изпълнения.

 

Да поздрави новозагорци дойде и народната певица Динка Русева с ансамбъл „Българско веселие”, които поставиха финала на тазгодишното надпяване.

За своето участие в събора, всеки получи грамота за участие от Община Нова Загора и поздравителен адрес от народния представител Галя Захариева.

/Пресцентър - Община Нова Загора/

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев