Община Сливен

Културни и др. новини от Сливен и региона

---
30.09.2013 / 15:00

Стартира третото издание на Международния фестивал на изкуствата „Магията на вятъра”. Форумът ще се проведе от 30 септември до 4 октомври и ще предложи на сливналии и гостите на града 28 срещи с творци от цял свят, сред които от Чехия, Русия, Германия, Унгария, Япония, Румъния, България и др. Проявите ще се състоят на сцените на ДКТ – Сливен, Народно читалище „Зора 1860”, залата на Симфоничен оркестър – НТС, Регионална библиотека „Сава Доброплодни” и различни открити пространства в града.

 

Основната цел на фестивала е да представи многообразието и пъстротата на различните видове изкуства. „С радост можем да кажем, че фестивалът вече е традиция и очаквано събитие от малки и големи – важна част от живота на град Сливен и България. Желана от редица чужди и български творци престижна сцена, на която да покажат постиженията си” - каза директорът на сливенския куклен театър Ефимия Павлова.

В рамките на фестивала ДКТ-Сливен, като домакин, ще се представи с две премиери: „Невидимата котка“ с автор и режисьор Бианка Бенковска и „Дванадесета нощ” от Шекспир, редакция и режисура Съби Събев.

 

 

 

Връчиха дипломата за научна и образователна степен „Доктор” на директора на РБ”Сава Доброплодни” – Росица Петрова-Василева.

 

На 27 септември 2013г. на посещение в Регионална библиотека “Сава Доброплодни” – Сливен бяха проф. д.ик.н. Стоян Денчев – ректор на Университета по библиотекознание и информационни технологии, проф. д-р Ирена Петева – зам.ректор на Университета, проф.дфн Иванка Янкова – декан на Факултета по Библиотекознание и културно наследство и преподавателите проф.д-р Радка Колева и доц.д-р Добринка Стойкова.

 

Формалният повод на посещението бе връчването на дипломата за научна и образователна степен „Доктор” на директора на РБ”Сава Доброплодни” – Росица Петрова-Василева за защитен на 11 юли 2013г., на публична защита в УниБИТ, дисертационен труд на тема „Ефективно управление на обществените библиотеки”.

 

 

На тържествената церемония пред новия учебен корпус на Инженерно-педагогическия факултет и колеж – Сливен към Технически университет – София беше открита новата академична учебна година.

На събитието присъстваха кметът на община Сливен инж. Кольо Милев, областният управител Корнелий Желязков, ръководителят на Факултет и колеж – Сливен проф. д-р инж. Станимир Карапетков, преподаватели, студенти, възпитаници и гости.

 

 

Историк и журналист са номинирани за носители на наградата на община Сливен „Д-р Иван Селимински"

 

Историкът Цвета Добрева Башева и журналистът Щилияна Веселинова Василева са номинирани за тазгодишната награда на община Сливен „Д-р Иван Селимински”. Предложенията бяха разгледани на заседание на Комисията за избор на носител на наградата на заседание на 25 септември. Цвета Башева е предложена от фондация „Памет”, а инициативна група номинира Щилияна Василева.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев