Община Сливен

Истински шок: Три опита за самоубийство в неделя

---
23.09.2013 / 09:30

Трима души са настанени в МБАЛ „Д-р Иван Селимински”-Сливен след опити за самоубийство в неделя. В отделението по ортопедия е приет 24-годишен мъж от Сливен с прорезни рани по крайниците. Пациентът е опитал да се самонарани. Претърпял е хирургични интервенции, днес предстоят изследвания. Той е в добро състояние, здравнонеосигурен. В отделението по реанимация е настанена 23-годишна жена от Сливен, която пила сънотворни таблетки с алкохол. Тази сутрин е контактна. Също е здравнонеосигурена.

Друга, 27-годишна жена е направила втори опит за самоубийство с медикаменти. Пациентката е с психични отклонения, състоянието й е задоволително.

 

На 20 септември при пътно-транспортно произшествие е пострадал 60-годишен мъж от Сливен, който карал мотор, когато го блъснал лек автомобил. Пациентът е претърпял коремна операция, отстранен е далакът му. Състоянието му е добро.

 

На 20, 21 и 22 септември спешна помощ в болницата са потърсили 119 души, хоспитализирани са 45 от тях. В акушер-гинекология настанените са 9, във вътрешните отделения – 7, по 5 в хирургия, ортопедия и кардиология, реанимация – 4, неврология и детско – по 3 и по 2 в инфекциозно и неврохирургия. За периода са извършени 20 операции и 6 раждания.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев