Болярка

Крими новини от бюлетина на ОД на МВР-Сливен

---
12.08.2013 / 13:46

Сливен: Сливенски криминалисти са разкрили кражба на 130 бр. метални прозореца от оранжерии на стойност 1000 лв. Кражбата е извършена от дворно място в с.Крушаре. 62-годишният собственик е подал сигнала за кражбата на 05 август. Извършителят е задържан след проведените оперативно издирвателни действия. Той е мъж на 46 години, криминално проявен, от същото село. Част от вещите, обект на кражбата са намерени и иззети. Работата по досъдебното производство продължава.

 

Задържан е непълнолетен извършител на кражба на мобилен телефон “Нкия Аша”, собственост на 33-годишна жена от Сливен. Извършителят е предал доброволно открадната вещ, която е върната на потърпевшата. Задържаният е криминално проявен за извършване на други кражби. Работата по документиране на престъплението продължава.

 

На 03 август служители на РУП-Сливен са започнали работа по кражба на велосипед “Крос”, собственост на 58-годишна жена от Сливен. След проведени оперативно издирвателни действия на 09 август е задържан криминално проявеният 59-годишен И.М. от Сливен. Велосипедът е намерен и върнат на собственичката. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.

 

Две разкрити престъпления, нерегламентиран превоз на пътници и 128 проверени автомобила по време на полицейска операция на територията на община Сливен. Служители на УП-Запад са осъществили контрол за спазване на ЗДвП и безопасността на движението по ниско класната пътна мрежа в малките и слабо населени места. В хода на операцията на 08 и 09 август са проверени 72 лица и 56 автомобила. Констатирани са 11 нарушения на ЗДвП. Съставени са 2 протокола за предупреждение по ЗМВР. За същото време служители на УП-“Петолъчка” са провели специализирана полицейска операция по противодействие на битовата престъпност в малките и слабо населени места и опазване на селскостопанската продукция. Проверени са 72 автомобила и 114 лица. Констатирани са 14 нарушения. Съставени са 7 фиша и 7 акта за нарушение на ЗДвП и ЗБЛД. Констатиран е незаконен превоз на пътници от гр. Сливен до с. Сотиря. Нарушителят е санкциониран със съдействието на ДАИ - Сливен. В хода на операцията полицейските служители са разкрили две престъпления. Кражба на мобилен телефон в с.Желю войвода и кражба на оборотни пари от хранителен магазин в с.Сотиря.

 

10 сигнала за висока музика са посетили служители на УП-Надежда за времето от 22.00 до 02,00 часа от 08 до 10 август. Полицейската операция е проведена на територията на кв.”Надежда” с цел спазване изискванията на Наредбата на община Сливен за обществения ред, извършване на проверки в нощни питейни и увеселителни заведения, установяване и неутрализиране на лица склонни към извършване на противоправни действия. В хода на операцията са проверени 31 лица, 18 автомобила, 3 питейни заведения, посетени са 10 сигнали по тел.112 за нарушения на нощната тишина. За констатираните нарушения са съставени актове по Наредбата на община Сливен и протоколи за предупреждение по ЗМВР. Заловени са двама извършители на кражба на метали от предприятие в индустриалната част на града.

 

 

Служители на РУП-Сливен работят по случай на домова кражба от апартамент в кв.”Българка”. За времето 5-11 август неизвестен извършител е проникнал в жилището и е извършил кражба на лаптоп “Acer” и златни накити. Щетата е в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Пожар

Сливенски пожарникари са успели да спасят осем сгради от пожар, възникнал в дървена барака в местността “Юрта” край Сливен. Пожарът е възникнал на 11 август, около 15,15 час. Съобщението е получено в РСПБЗН в 15.36 часа, произшествието е ликвидирано в 16,00 часа. Пострадали няма. Унищожена е бараката. Спасени са осем сгради в близост до пожара. Причината за пожара са запалени сухи треви и храсти.

 

Котел: На 10 август 57-годишен мъж е намерен в безпомощно състояние на ул. "Атанас Белопахов" в град Котел. След първоначален преглед в ЦСМП-Котел пострадалият е откаран в МБАЛ-Сливен и настанен за лечение с опасност за живота. Криминалисти от РУП-Котел работят по установяване на извършителя. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.129 от НК.

 

Нова Загора: Досъдебно производство срещу водач, който си служи с регистрационни табели, издадени за друго МПС, е образувано на 10 август в РУП-Нова Загора. В с.Стоил войвода, при проверка на лек автомобил “Опел Корса”, управляван от мъж на 51 години от с.Близнец, полицейските служители са установили, че регистрационните табели на автомобила отговарят на друго МПС “ВАЗ-21011”.

 

Започнато е досъдебно производство срещу П.П. мъж на 33 години от с.Караново за управление на МПС без шофьорска книжка. На 09 август той е управлявал лек автомобил “Фолксваген”. Спрян е за проверка в 21,15 часа в с. Караново . Полицейските служители са установили, че водача не притежава свидетелство за управление. За същото нарушение той има наложено наказание по административен ред.

 

Пожар

На 09 август, около 01,48 часа в РУП-Нова Загора е получено съобщение за пожар на складирани бали слама в с.Дядово, собственост на 36-годишен мъж от Нова Загора. В пожара са изгорели 100 бр. рулонни бали на стойност 2000 лв. Започната е проверка за установяване причините за възникване на пожара.

 

Три полицейски операции са проведени на територията та община Нова Загора на 09 и 10 август. Проверка на търговски обекти, извършващи съхранение и продажби на хранителни продукти и напитки, за спазване на санитарните изисквания за дейността, регистрация на търговската дейност и отчитане на реализираните обороти е осъществена на 09 август съвместно със служители на ОД"Инспекция по храните" и отдел "Местни данъци и такси" към община Нова Загора. Проверени са 5 търговски обекта и 3 питейни заведения. В хода на проверката нередности не са констатирани.

Специализирана операция с цел опазване на селскостопанската продукция от престъпни посегателства и унищожаване, както и осъществяване на административен контрол по ЗОССИ е извършена на 09 и 10 август на територията на селата Стоил войвода и Загорци. По време на операцията са проверени 26 автомобила, две каруци и 32 лица. Проведени са срещи със земеделски производители за проблеми, възникнали по време на селскостопанската кампания. Полицейските служители са установили трима неправоспособни водачи, образувани са две досъдебни производства.

От 10,00 до 14,00 часа на 10 август на територията на селата Стоил войвода, Загорци и Събрано е осъществена специализирана полицейска операция с цел, предотвратяване пресичане и разкриване на правонарушения, установяване и задържане на извършители на противоправни деяния. Проверени са 19 автомобила и 24 лица. Констатирани са 4 нарушения на ЗДвП.

 

Твърдица: На 10 и 11 август на територията на РУ”Полиция”-Твърдица е проведена специализирана операция за проверка на носенето на ловното оръжие по време на ловните излети и охрана на горите и дивеча, съвместно с РДГ-Сливен. За двата дни са проверени 30 ловеца по време на лов в ловното поле на ЛРД гр. Твърдица. Нарушения не са констатирани .

 

 

 

 

12.08.2013г. РЕГИОНАЛЕН ГОВОРИТЕЛ НА ОДМВР:

гр.Сливен Първолета Мандинска

 

 

Ежедневният контрол по спазване на скоростта в града продължава и през месец август

Полицейски служители следят за спазването на скоростта на територията на град Сливен. Автомобили с мобилни камери за видеонаблюдение са на най-натоварените улици в града. Днес (12 август) засилено присъствие ще има на бул.”Х.Димитров” и бул.“Ст.Караджа”. Призоваваме гражданите да спазват правилата за движение и ограничението на скоростта.

 
 

Copyright © 2008-2016 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев