Болярка

Адв. Кирил Цуцов: Сагата между „Бул гейт” и Община Сливен - 15:0! Интелигентността срещу алабализма и простотията на Кольо Милев

Темида
04.07.2013 / 09:59

Снощи Канал 6 даде възможност за изказ и на другата страна в конфликта община Сливен – „Бул гейт”, чрез адвоката й Кирил Цуцов. Интелигентен млад човек, добронамерен, с чувство за мярка – за разлика от Кольо Милев, който буди чувство за морален разпад и изпростяване.

Адв. Цуцов извади конкретните цифри по казуса с делата срещу „Бул гейт”, 15 на брой и всички изгубени от общината. И изрази опасения, че нещата могат да се проточат от Лечково време и през мандата на следващия кмет. Така община Сливен може да натрупа огромни задължения освен досегашните близо 2 млн. за съдебни разноски, адвокатски хонорари и пр. защото „Бул гейт” ще заведе още до 10 дела за извършени други строителни дейности, освен водния цикъл. Нашите претенции са за 10 млн. лева, като сме завели и други 3 дела за още 3 млн. Отделно са делата за банковата гаранция от близо 5 млн. Досега резултатът от тях е 15:0 за „Бул гейт”, но за съжаление това кметът не го впечатлява.

Водещата Гандева излъчи и интервю с кмета Кольо Милев. В присъщия си простоват солдафонски стил той нарече „писаниците” за конфликта с фирмата „смешен плач”. Които пишели, накъде си стягал чепика. Разходите на общината по делата не били 1,6 млн., а 600-700 000. Само че още толкова са присъдените разноски на „Бул гейт”. Общината още не била платила дължимите 311 000 лв. от делото пред ВКС, изнесе адв. Цуцов. Само ще припомним, че след същото дело Милев призна публично за лошия си избор на адвокат, който се оказал спец, но по спортни проблеми. В цялото поведение на Милев тв зрителите не доловиха и нотка на реализъм, освен добре познатата му нафуканост и инатлък, но вече доста вяли и неубедителни.

Резултатът от съдебната сага до 2-3 години може да стане 30:0 за „Бул гейт” – прогнозира Цуцов, независимо от опитите за разумен диалог и взаимоизгодно споразумение. Като например „Бул гейт” да намали главницата по дължимите суми с 10 на сто, общината да изплати половината от тях кеш, а останалите чрез някои свои имоти. Или чрез разсрочено плащане.

Адв. Цуцов изнесе, че е получил от „Бул гейт” хонорар от 160 000 лв., като на среща с четирима адвокати на Милев е призовал за едно морално поведение и прекратяване на съдебната сага чрез отказ от повече хонорари. Той изрази отново тревога от безразсъдството, с което кметът вкарва общината в безнадеждна спирала от нови и нови дела, струващи милиони на общината.

„В заключение ще посоча, че сумите, като внесени парични банкови гаранции по сметката на ВКС и Окръжен съд – Сливен не са „загубени средства” и след приключване на съдебните спорове ще бъдат върнати на общината” – заявява самонадеяно кметът, цитиран от общинския пресцентър. Макар да е ясно, че дължимите разноски на ЧСИ, дължимите лихви и др. внесени гаранционни суми няма как да бъдат върнати след приключил съдебен спор.

Най-накрая ще прибавим, че все повече местни политици, съветници, общественици и граждани изразяват становище, че кметът Кольо Милев трябва да си ходи. „Кольо Банкета Сливен ошета!” – тръгна като рефрен…

Георги Вл. ПОПОВ

 
 

Copyright © 2008-2016 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев