Община Сливен

Бензинджия върна забравени 7 000 лв. в тоалетна

Награден
20.06.2013 / 08:29

Жена забрави 7 бона в тоалетна. 34-годишният Гюрсел Алиосманов стана герой след като не се поколеба и върна забравено портмоне с крупната сума. Парите, част от които в евро, а другите в левове, били забравени в санитарния възел на бензиностанцията на "Ромпетрол" на изхода от Търново към Дебелец.

"Тъкмо започвах първа смяна, влязох в санитарния възел и видях дамската чантичка на умивалника. Сетих се, че преди това забелязах жена, която излезе от там и реших да я догоня, за да й ги върна. Дамата обаче беше тръгнала от паркинга", каза дългогодишният служител на бензиностанцията. Той не се поколебал и веднага звъннал на 112, за да помоли полицаите край Килифарево да върнат жената, за да може тя да си получи парите и документите от чантата. За съжаление тя вече била минала и покрай патрула и органите на реда я открили едва когато се прибрала в Хасково.

Жената се връщала от чужбина, цяла нощ шофирала и най-вероятно заради умората забравила парите в тоалетната. Тя научила от полицаите, че е забравила парите си в Търново. Още на следващия ден тя тръгнала обратно, за да си ги получи и оставила за благодарност 50 евро на Гюрсел.

Комисар Живко Коцев, директор на областната дирекция на МВР в старата столица, лично връчи почетен плакет на МВР на Гюрсел Алиосманов като жест на признателност и благодарност за проявена гражданска отговорност. Мъжът каза, че с парите, дарени от жената, ще направи банкет с колегите си. 12-годишният му син и съпругата му не му се сърдят, че е върнал крупната сума, въпреки че той работи за 500 лева на месец. Преди време Гюрсел открил и няколко забравени златни пръстена на същото място, но тогава успял да догони собственичката им на паркинга и да й ги върне. /Стандарт/

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев