Община Сливен

Затворник иска 21 000 заради изгубен апетит и вяра в доброто

Затвор
07.06.2013 / 08:47

Осъден за убийство, който излежава присъдата си в затвора в Пазарджик, поиска обещетение от 21 хиляди лв. от ГД " Изтърпяване на наказанията", заради наказание от 14 дни карцер, което му причинило неимуществени вреди.

 

В жалбата си до административния съд в Пазарджик Трайчо П. посочва, че след като бил вкаран в карцера, през юли 2012г. по заповед на зам. началника на затвора, получил безпокойство, безсъние, притеснение, главоболие и липса на апетит, загуба на вяра в доброто и справедливоста.

 

Тези свои страдания убиецът оценил на 15 хиляди лева. Отделно от това той иска още 6000 лв., защото в карцера му било лошо, но никой не го закарал в медицинския център на затвора.

 

По време на съдебното дирене стана ясно, че затворника е обжалвал пред пазарджишкия районен съд наложеното му дисциплинарно наказание " Изолиране в наказателна килия за срок от 14 дни", но магистратите са потвърдили карцера изцяло.

 

На тази база административния съд в Пазарджик отхвърли без разглеждане финансовия иск на осъдения убиец Трайчо П.

 

За "24часа" директорът на пазарджишкия затвор Веселин Коцев съобщи, че заради лошо и арогантно поведение изтърпяването на наказанието от въпростния затворник е променено от "строг режим" на " усилено строг". /24 часа/

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев