Община Сливен

Мъжки хор от Англия ще изнесе концерт във вторник в Сливен

Сливен
26.05.2013 / 16:31

На 28 май (вторник) т. г. от 18 ч. мъжкият хор на гр. Суиндън – Англия ще изнесе концерт в залата на НТС под диригентството на Макс Брокман-Мор. В концерта ще вземе участие и смесеният хор “Добри Чинтулов” при читалище „Зора” - Сливен с диригент академик Методий Григоров.

Мъжкият хор на гр. Суиндън е основан през 1919 г. от шест работника като хор на железопътните заводи в града. Така създаден, хорът изнася първия си концерт в седмиците преди Коледа и е посрещнат с бурно одобрение. Постепенно хорът се утвърждава и продължава да концертира и до днес. Признание за това е хрониката на успехите на хора през годините и участието му в радио и телевизионни предавания.

Пътуванията винаги са били важна част от дейността на хора, както и многото концерти из Англия и Уелс. В последните години съставът активно концертира в Германия, Холандия, Португалия, Ирландия, Малта, САЩ и Канада. Сега колективът за първи път посещава България.

Репертоарът на хора е с широк обхват и включва традиционната хорова литература за мъжки хор: църковни песни, народни песни, моряшки хорови песни, съвременни любовни балади, театрална музика, както и песни специално написани и аранжирани за хора от диригента Макс Брокман-Мор.

По време на своето турне в България хорът се надява, че ще намери много нови приятели.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев