Община Сливен

Свещеници и пастори искат забрана на монокините на плажа

Монокини
25.05.2013 / 09:32

Протестанти, католици и православни обявиха война на монокините и нудистите. Те искат забрана и санкции за онези, които посещават на бургаския плаж без бански, съобщи "Флагман".

В писмо до община Бургас, разпространено и до медиите, свещенослужители от 9 църкви изказват тревогата си от липсата на регламентирани правила за благоприлично облекло и поведение на плажа, както е в повечето европейски и световни курорти. Затова те излизат с предложение да се допълни с текст Наредбата за опазване на обществения ред и сигурност на територията на община Бургас.

За целта припомнят, че Наредбата не допуска деца до обществени места, показващи програми с еротично или порнографско съдържание (гл.2, чл.3, т.22). Като „действия, нарушаващи моралните норми" са дефинирани и „употребата на псувни или други неприлични изрази на публично място пред повече хора, както иоскърбително отношение и държане към гражданите, ... или други подобни действия, с които се нарушава обществения ред и спокойствие" (чл.3 от Допълнителните разпоредби).

Свещенослужителите са категорични, че „излагането на полуголи и голи тела на открития публичен плаж, а не в специално обособени за това места (като Адамов и Евин плаж), несъмнено нарушава спокойствието и моралните норми на облечените почиващи и е крайно смущаващо и невъзпитателно за подрастващите". Те настояват да се регламентира плажното облекло и се вземе конкретно решение за това.

Писмото е подписано от пастор Живко Тончев, Обединена Божия църква "Благовестие"-Бургас; пастор Илчо Ефтимов, Евангелска Петдесятна църква - Бургас; пастор Стефан Димитров, Българска Божия църква „Градове за Исус"- Бургас; пастор Стефан Кръстев, Евангелска Петдесятна църква „Филаделфия" - Бургас; пастор Ивелин Минков, Баптистка Евангелска църква - Бургас; пастор Илчо Шивачев, Българска Божия църква - кв. Победа, Бургас; пастор Радослав Киряков, Първа Евангелска Съборна църква - Бургас; отец Веселин Димитров, игумен на манастир „Св. Живоприемний източник"; отец Михал Шлахцяков, Източно-католическа енория "Успение Богородично". /24 часа/

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев