Община Сливен

20-годишна датчанка спечели "Евровизия"

Победителката
19.05.2013 / 13:55

Емели де Форест, която представи Дания, спечели с песента си Only Teardrops конкурса „Евровизия 2013", който се проведе в Малмьо (Швеция). Певицата получи 281 точки.

Второто място зае Фарид Мамедов от Азербайджан, изпълнил Hold Me, а трето - украинката Злата Огневич с песента Gravity.

На финала участваха представителите на Франция, Литва, Молдова, Финландия, Испания, Белгия, Естония, Беларус, Малта, Русия, Германия, Армения, Холандия, Румъния, Великобритания, Швеция, Унгария, Дания, Исландия, Азербайджан, Гърция, Украйна, Италия, Норвегия, Грузия и Ирландия, както и на страната-домакин Швеция.

С победата си 20-годишната Емели де Форест спечели за страната си правото да организира догодина "Евровизия 2014".

Трябва да вярваме в мечтите си и да се опитваме да ги осъществим, независими от страха, смята певицата. „Започнах да се занимавам сериозно с музика и да пея когато бях на 14 години - каза Емели де Форест след финала. - Тогава постоянно изпращах заявки за участие във фестивали и конкурси, и толкова пъти съм получавала отговор „Не". Така че главното е да продължаваш да вярваш, да продължаваш да опитваш и да не се боиш от нищо."

Победата на Емили де Форест е била очаквана, казаха експертите, цитирани от РИА Новости. Според музикалния критик Артур Гаспарян тази година конкурсът е „бил рехав в музикален план", а изпълнението на Форест е било най-отличаващото се.

„По хитов потенциал не може да се каже, че тази песен е от нивото на Лорин, победила миналата година. Резултатът беше напълно очакван, защото това не е изпит в музикалното училище и не е конкурс за вокално майсторство, а само конкурс за песни, на финалното гласуване на който телевизионните зрители гледат множество всевъзможни фактори. И качеството на изпълнението не е главният елемент, хората обръщат внимание на енергията на изпълнителя, но изпълнението, на шоуто. У датската изпълнителна всички съвпадна добре", коментира Гаспарян.

Тв водещата Яна Чурикова отбелязва, че петицата на фаворитите е била ясна: „Смятам, че Емели спечели заслужено. Да се говори, че скандинавското лоби реши всичко, би било глупаво, защото за Дания гласуваха и държави далеч от Северна Европа. А това означава, че песента наистина се е харесала на европейците."

/24 часа/

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев