Община Сливен

Масови арести в три държави заради обира на диаманти в Брюксел

Мястото
08.05.2013 / 16:09

Белгийската, френската и швейцарската полиция откриха част от откраднати диаманти и пари в брой на стойност 50 милиона долара и извършиха множество арести при голяма трансгранична операция, съобщиха белгийски официални представители.

Предполагаем член на бандата от осем души, която задигна диамантите на пистата на летището в Белгия преди по-малко от три месеца, бил заловен във Франция, а швейцарската полиция извършила шест ареста и иззела част от откраднатите диаманти, съобщи говорител на прокуратурата в Белгия.

"Разследването доведе до голяма полицейска операция вчера", заяви говорителят Жан-Марк Мейор. При операцията рано сутринта, в която участваха около 200 полицаи, белгийската полиция извършила 24 ареста и иззе голяма сума пари в брой", допълни говорителят. Арестувани са още шестима души в Швейцария и един във Франция.

Обирът на 18 февруари на летище Завентем беше определен по онова време като "един от най-големите" в историята от Световния център за диамантите в Антверпен. Дръзкият обир беше извършен от осем мъже, които нахлуха на пистата, от която швейцарски пътнически самолет се готвеше да излети, като заставиха персонала да отвори багажното отделение и задигнаха вече натоварените в самолета диаманти. /Новинар/

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев