Община Сливен

Датчаните не се палят, изуват гащи... пред премиерката

Задник
03.05.2013 / 09:34

Народен гняв под формата на замеряне с домати, пръскане с воден пистолет и дори заголени мъжки задни части се изля върху датската премиерка Хеле Торнинг-Шмит, предаде АФП.

Тя бе безмилостно атакувана на две първомайски прояви. Полицията в град Рандерс арестува двама мъже - единия за това, че хвърли домат по премиерката, а другия, защото събул гащите си и се надупил към нея по време на речта на митинга по случай празника на труда.

В град Аархус пък Торнинг-Шмит бе опръскана с воден пистолет, докато говореше от трибуната на събирането. Този нападател също бил задържан.

“Всички са в правото си да изразяват мнението си за мен, но... получи се странен парадокс, тъй като в основата на празника на 1 май е диалогът”, каза в края на речта си премиерката. Думите бяха посрещнати с бурни освирквания. Мнозина от присъствалите на митинга били “въоръжени” с мегафони, в които крещели: “Върви си!”

И кметът на Копенхаген Франк Йенсен стана жертва на народния гняв. Пак на първомайски митинг той бе замерян с яйца.

Причина за недоволството на гражданите са мерките за икономии, предприети от лявото правителство на Торнинг-Шмит. /Труд/

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев