Община Сливен

Събина Донева от Търговище е победител в „Цветен камертон” 2013

Събина
29.04.2013 / 10:37

Събина Донева от Търговище е големият победител в конкурса „Цветен камертон” 2013 година. Талантливата търговищка певица грабна публиката и журито с изпълнението на песента на Маргарита Хранова „Кажи ми до кога” и взриви голямата зала на ДНА – Сливен със своя мощен глас. Победителката получи статуетка, изработена от скулптора Николай Султанов и парична награда осигурена от община Сливен.

X-то издание на конкурса за популярна песен „Цветен камертон” се проведе в Сливен на 27 и 28 април и събра 93-ма млади изпълнители от 15 града на България.

Учредители и организатори на фестивала бяха община Сливен, Общински детски комплекс Сливен, Клуб за поп и рок изпълнители „Ритъм”, Военен клуб – Сливен, Младежки дом – Сливен и сдружение „Цветен камертон”. Съгласно регламента участниците се представиха с изпълнение на живо с две песни, едната от които задължително беше българска.

Певецът Панайот Панайотов, композиторите Хайгашот Агасян и Валентин Пензов, Мариана Иванова представител на община Сливен и музикални педагози оценяваха младите таланти по време на двудневния музикален конкурс. Традицията отново бе спазена и участниците бяха оценявани и от младежко жури с представители от Общински детски комплекс и Младежки парламент в града.

Специалният гост на фестивала тази година беше певицата Христа, която представи в съботната вечер пред сливенската публика своите песни.

Кметът Кольо Милев, композиторът Хайгашот Агасян и директорът на Детски комплекс – Сливен Георги Иванов наградиха снощи победителите в четирите възрастови групи като те получиха и много индивидуални награди на фирми и партньори, спомогнали за провеждането на „Цветен камертон” 2013 година.

От името на организационния комитет кметът Кольо Милев връчи награди за „Изключителен принос в развитието на Националния фестивал „Цветен камертон” 2013 г.” на Лиляна Цонкова, Уляна Кънева, Здравка Танева и Стефка Котова, отличи певците от II възрастова група, деца между 9 и 12 години, а също така връчи и специалната награда на община Сливен на певицата от VI възрастова група- Невена Пейкова от Търговище.

В първата възрастова група от 5 до 8 години, първо място зае Крисяна Николаева от Шумен, следвана от Йоана Коцева от Пазарджик и Преслава Петкова от Свищов, които заеха второ място. В тази група третото място се подели от Моника Калчева от Ямбол, Елица Атанасова от Сливен и Грета Георгиева от Свищов.

Във втората възрастова група от 9 до 12 годишни деца, първо място зае отново Мартин Йорданов от Бургас, следван от Ивана Бълдъркова от Свищов и Николай Георгиев от Търговище. Третото място в тази група си поделиха Димана Дончева от Русе и Траяна Петкова от Сливен.

Първо място в трета възрастова група зае Славея Цанева от Сливен, която получи и професионален микрофон от името на председателя на Комисията по европейска интеграция, международно сътрудничество и партньорски инициативи, Деян Дечев. Второ място заеха Маламир Ингилизов от Сливен и Ивета Костова. Димана Петрова от Сливен и Теодора Лазарова от Велинград си поделиха третото място.

На първо място в четвърта възрастова категория се класираха Невена Пейкова от Търговище и Вяра Тодорова от Сливен. Второ място заеха Анелия Верославова и Христина Торлакова от Велинград, а трето място зае Деница Денева от Търговище.

Наградите на детското жури на тазгодишния музикален конкурс отидоха при Крисяна Николаева от Шумен в първа възрастова група и при Невена Пейкова от Търговище от четвърта възрастова група.

Бургаският изпълнител Мартин Йорданов от втора възрастова група получи специалната награда на Народно читалище „Зора – 1860”, която му беше връчена от председателя на читалището Минко Стефанов. Наградата на сдружение „Цветен камертон” получи Венелин Каленов от Велинград, които участва също във втора възрастова група.

Специалната награда на Регионална библиотека „Сава Доброплодни” получи Мариета Сиракова от Сливен от втора възрастова група, а Добромир Стоянов от Сливен, който пя в четвърта възрастова група, получи наградата на Младежки дом – Сливен.

Наградите на директора на ОДМВР – Сливен отидоха при Алексана Стамева от първа възрастова група, Хаелан Тончев от Хасково от трета възрастова група и при Анелия Верославова от Велинград, певица от четвърта възрастова група.

Националният фестивал „Цветен камертон” 2013 година се организира с любезното съдействие и финансова помощ на община Сливен, „Едоардо Миролио” ЕООД, Фирма „Монолит”, Фондация „Развити и съпричастност”, а медийни партньори бяха телевизия Канал 6 и Дарик радио.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев