Община Сливен

Васил Михайлов ще отбележи 75-годишен юбилей с публиката си в Сливен

Михайлов
08.04.2013 / 17:11

75 години на сцената на живота, над 60 години на сцената на българския театър, над 50 години на малкия екран и в киното, стотици роли, десетки награди – са само част от достойнствата на личността, която стои зад познатото на цяла България име – Васил Михайлов.

Големия актьор реши да отбележи годишнината си в четиридневно турне в Сливен (15 април), Бургас (17 април), Провадия (18 април) и В.Търново (19 април), потопен във вълнението на най-неподправените и честни очи – тези на своите зрители.

Този път Васил Михайлов ще се срещне с почитателите си в образа на Дон Жуан в „Завещанието на целомъдрения женкар” от Анатолий Крим, реж. Ивайло Христов.

Спектакъл на Театър „Българска армия”, в който титанът разгръща актьорската си мощ и мъжка същност в образа на най-великия любовник на всички времена. В деликатното и хармонично партньорство на младите си колеги – Гергана Данданова, Лидия Инджова, Тигран Торосян и Леонид Йовчев (гост), Васил Михайлов създава един все още страстен, мъжествен и волеви, но и същевременно помъдрял образ на Дон Жуан. Образ чрез който, актьорът изповядва не само философията „на” и „за” любовта, но също - философията на личният си житейски опит.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев