Община Сливен

Откриха гроба на Фреди Меркюри?

Плочата
25.02.2013 / 20:28

Надгробна плоча, посветена на покойния фронтмен на Куин, който почина от СПИН през 1991 г. на 45-годишна възраст, била открита в гробището Кенсал Грийн в Западен Лондон след години на спекулации какво се е случило с праха му, след като беше кремиран.

 

На надгробната плоча, която се намира на висок плинт редом до други надгробни плочи, е посочено рожденото име на родения в Занзибар Фреди, Фарук Булсара, заедно с годините на раждането и на смъртта му. Плочата е подписана с "М.", вероятно от бившата приятелка на Фреди Мери Остин.

 

На надгробната плоча пише: "В нежен спомен за Фарук Булсара. 5 септември 1946-24 ноември 1991. За да бъда винаги близо до теб с цялата си любов". Последното изречение е написано на френски език. Какво се е случило с останките на Фреди след смъртта му е мистерия за неговите почитатели, но се смята, че прахът му е бил предаден на Мери, която наследява и дома му за 10 милиона паунда в Гардън лодж в Кенсингтън, Западен Лондон.

 

"Всеки знае, че Фреди беше кремиран в гробището Кенсал грийн през 1991 г., но беше пълна мистерия къде в крайна сметка е положен прахът му. "Откриването на тази надгробна плоча е наистина вълнуващо и може да се окаже голям пробив", заяви почитател на Куин пред британския в. "Дейли Мирър".

 

Работниците на гробището нямали никаква представа, че надгробната плоча е в чест на певеца на "Бохемска рапсодия", който променя името си, след като се присъединява към Куин през 1971 г.

/КРОСС/

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев