Община Сливен

Четвъртото издание на „Фашизмът”: „Комунизмът е по-страшен от фашизма!”

Книгата
25.02.2013 / 11:13

„… Комунизмът е по-страшният тоталитарен режим” – това ми е написал в автографа си на четвъртото издание на прочутата си книга президентът д-р Желю Желев, която получих днес.

30 години след първото издание книгата вече се разпространява по книжарници и павилиони и заслужава един нов задълбочен прочит. Нека припомним, че първият тираж на книгата през 1982 г., иззет от комунистически власти, излезе в 10 000 екземпляра, а през 1990 г. се появи 150-хилядното издание на издателството на БЗНС. „Фашизмът” е издаден на повече от 10 чужди езика.

Новото в това издание е втората глава, посветена изцяло на тоталитарните режими на комунизма и представлява особен интерес за читателите. Третата глава е посветена изцяло на съдбата на книгата през изминалите 30 години, допълва и разяснява както нейното значение, така и това на събитията през този период.

Нима ставащото днес по улиците и площадите на България не е именно плод на червения тоталитаризъм? А политическите и личностни субекти са поече от ясни: това са синчета на Политбюро като Станишев, агенти на ДС като "Сава" /Доган/, "Павел" /Местан/, предалия синята идея Бисеров и редица други.

„Седмица”

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев