Община Сливен

Американка роди две двойки еднояйчни близнаци

Семейството
19.02.2013 / 22:40

Изключително събитие, чиято вероятност да се случи е едно към 70 милиона, сполетя семейство от Тексас за Свети Валентин. Треса Монталво от Хюстън родила две двойки еднояйчни близнаци, съобщи Ройтерс.

 

Четирите малки момчета, две по две различни, се появили на бял свят със секцио, направено в 31-ата седмица от бременността на майка им, съобщиха от Женската болница в американския град.

 

Треса и Мануел Монталво не използвали никакви лекарства за плодовитост. Съпрузите се надявали единствено да дарят с брат или сестра 2-годишния си син Мемфис.

 

В 10-ата седмица от бременността си обаче Треса разбира, че очаква близнаци. При следващо посещение лекарят й съобщава, че е доловил трети сърдечен ритъм. По-късно семейство Монталво са информирани, че ще имат четири бебета - не четири близнака, а две двойки еднояйчни близнаци.

 

Шансът подобно нещо да се случи по естествен път е едно на 70 милиона. Двете двойки момчета споделят отделни плаценти в майчината утроба.

 

Ейс и Блейн са родени в 8 часа и 51 минути на 14 февруари, а братята им Кеш и Дилън се появяват на бял свят минута по-късно. Така семейството вече има общо 5 деца. Бащата Мануел допълва пред местни медии, че двойката още не е приключила с бебетата, защото има желание да се сдобие и с дъщеря.

/24 часа/

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев