Община Сливен

Крокодил-рекордьор умря от студ във Филипините

Крокодилът
11.02.2013 / 20:22

Крокодилът Лолонг, който е вписан в Книгата на рекордите Гинес, умря. Най-вероятната причина за смъртта му е необичайно студеното време в района на Филипините. Гигантът живеещ в град Бунаван на островната държава е бил над 50-годишен, с дължина над 6 метра и тегло повече от тон. Лолонг бе посочен от книгата за рекорди Гинес като най-дългият крокодил, живеещ извън природната си среда.

 

Крокодилът бе заловен през ноември 2011 година след триседмично издирване, защото бе заподозрян, че е започнал да се храни с местни жители. Знае се, че поне един човек е бил изяден от гиганта. Земноводното се превърна в местна забележителност и се сдоби със специално изградено място, наподобяващо природната му среда.За да бъде изваден от водата са били нужни усилията на около 100 души, пише БГНЕС.

 

"Аз обичах този крокодил, той донесе слава на града и на Филипините", каза кметът на Бунаван Едуин Кокс Елърд.

 

Многобройни туристи прииждаха в града, за да видят рекордьора. Според кмета крокодилът заработил за общината около 3 милиона песо (72 хиляди щатски долара). Местните медии припомнят, че на свобода около филипинския град остават, ако не толкова големи, то също толкова опасни за хората роднини на Лолонг.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев